preskoči na sadržaj

Gimnazija Županja

 > Naslovnica
Novosti iz škole

ZAMJENE

Autor: Goran Knez, 14. 12. 2018. 14:35

Objavljene su zamjene za profesoricu Mirjanu Lermajer za petak 14. prosinca 2018.

 [više]

Poziv

Autor: Goran Knez, 14. 11. 2018. 21:19

Gimnazija Županja je jedan od partnera u projektu "Učenjem do PoSla".

Izrađen je kurikulum za izvannastavne aktivnosti računalnog programiranja koje su zamišljenje kao nadogradnja kompetencijama stečenim na redovnoj nastavi informatike kako za opću, tako i za prirodoslovno - matematičku gimnaziju.

Tijekom godine u planiranih 35 sati bavit ćemo se objektno usmjerenim programiranjem, osnovama mrežnog programiranja, bazama podataka te web programiranjem. Aktivnosti će biti pojačane tijekom zimskog i proljetnog odmora učenika. Voditelj aktivnosti je profesor Knez.

Mogu se prijaviti svi zainteresirani učenici drugih, trećih i četvrtih razreda opće ili prirodoslovno - matematičke gimnazije ispunjavajući obrazac

 [više]

Drugi savjetnički posjet

Autor: Mirjana Perić, 14. 10. 2018. 21:03

U utorak 16. listopada 2018. održat će se drugi savjetnički posjet članova radnih skupina predmetnih kurikuluma.  U sklopu posjeta održat će se edukacija pod nazivom Promjena paradigme poučavanja koja se sastoji od općeg dijela i dvije radionice. Članovi radnih skupina, pomoći će nastavnicima u razumijevanju profesionalnog razvoja, korištenju digitalnih alata i razvoju vlastitih kompetencija te podijeliti s njima svoje ideje, iskustva i primjere dobre prakse.

 [više]

OBAVIJEST

Autor: Goran Knez, 17. 9. 2018. 21:10

Svim učenicima i nastavnicima su ponovno poslani pristupni podaci za stranicu rasporeda i aplikaciju EduPage na webmail.skole.hr.  Više pročitajte u sadržaju obavijesti.

 [više]

Pomoćnica ministrice Lidija Kralj, prof. u posjeti našoj školi

Autor: Mirjana Perić, 24. 5. 2018. 11:25

Gimnazija Županja jedna je od 26 srednjih škola koja je odabrana na Javnom pozivu Ministarstva znanosti i obrazovanja za izvođenje eksperimentalnog programa „Škola za život“.

U sklopu pripreme i pružanja podrške za uvođenje eksperimentalnog programa, danas je našu školu  posjetila pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja Lidija Kralj, prof. od koje smo uz ugodno druženje i razgovor dobili  podršku i odgovore na postavljena pitanja. 

 [više]

PRIPREME ZA DRŽAVNU MATURU - GENERATOR DRŽAVNE MATURE

Autor: Mirjana Perić, 29. 3. 2018. 20:20

Pokrenuta je nova mrežna aplikacija Generator državne mature  u vlasništvu Nacionalnoga centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja.

Namijenjena je pristupnicima državne mature koji se žele pripremati za ispite državne mature na svojim računalima, laptopima ili tabletima.Sadrži zadatke s ljetnoga i jesenskoga roka provedenih ispita državne mature više i osnovne razine iz 2014./2015. i 2015./2016. školske godine koji se nalaze na mrežnoj stranici Nacionalnoga centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja.

Kako bi korisnik imao pristup generiranim ispitima, mora se na početnoj stranici registrirati u sustav putem AAI podataka i nakon toga prijaviti. Kada korisnik odabere određeni predmet i razinu, generira se određeni broj nasumičnih pitanja iz baze zadataka i kreira se ispit kao na državnoj maturi u 2014./2015. ili 2015./2016. školskoj godini. Korisnik ne može vidjeti nasumično odabrana pitanja dok ne odabere opciju Započni ispit i pokrene odbrojavanje. Nakon isteka vremena zadanoga za rješavanje ispita ili ako korisnik prije isteka vremena odabere opciju Završi ispit, treba prijeći na sljedeću stranicu na kojoj može vidjeti rezultate ispita i prebaciti ih u PDF.

 

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Novosti i press kutak :: Novosti :: Vijesti
07.12.2018. 15:30
Održan Strateški forum o digitalnom sazrijevanju škola
U organizaciji Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNET i Ministarstva znanosti i obrazovanja, održan je Strateški forum pod nazivom "Digitalno sazrijevanje škola". Na Forumu su uz pomoćnicu ministrice znanosti i obrazovanja, prof. Lidiju Kralj sudjelovali i Ádám Horváth iz mađarskog Centra za digitalnu pedagogiju i metodologiju i Borut Čampelj iz Ministarstva obrazovanja, znanosti i sporta u Sloveniji.

04.12.2018. 09:01
Najava: Strateški forum "Digitalno sazrijevanje škola"
Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNET u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja organizira Strateški forum pod nazivom "Digitalno sazrijevanje škola", koji će se održati u srijedu, 5. prosinca 2018. godine s početkom u 15 sati u prostorijama Ministarstva znanosti i obrazovanja. 

03.12.2018. 08:40
NATO vježba "Cyber Coalition 2018"
Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET sudjelovala je u jedanaestoj po redu NATO vježbi zaštite NATO i nacionalnih računalnih sustava pod nazivom "Cyber Coalition 2018". 


CMS za škole logo
Gimnazija Županja / Veliki kraj 42, HR-32270 Županja / gimnazija-zupanja.skole.hr / ured@gimnazija-zupanja.skole.hr
preskoči na navigaciju