preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
RASPORED SATI
UPUTE ZA KORIŠTENJE TABLETA

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

VAŽNI DOKUMENTI
Brojač posjeta
Ispis statistike od 19. 6. 2022.

Ukupno: 4740
Ovaj mjesec: 684
Ovaj tjedan: 251
Danas: 41
NOVOSTI

Državna razina natjecanja „Mreža čitanja 2021.god“

 

14. svibnja 2021.god. održano je državno natjecanje u projektu „Mreža čitanja“ za srednje škole u školskoj god. 2020./2021.  u kojem su sudjelovale učenice: Ema Juzbašić, II. A razred i Marija Pušeljić III. C razred Gimnazije Županja.

Svrha projekta je predstavljanje rezultata rada, znanja, vještina, sposobnosti i kompetencija učenika i njihovih mentora na području čitanja. Motivirati i potaknuti učenike na čitanje s razumijevanjem, istraživanje, otkrivanje i kreativno stvaranje. Potaknuti timski rad i individualni napor. Poučavati učenike informacijskim tehnikama, vještinama i znanjima. Raditi na unapređenju životnih vještina i sposobnosti učenika. Poticati učenike na organizirano i smisleno provođenje slobodnog vremena. U ovoj školskoj godini prijavljeni učenici trebali su pročitati tri književna djela koja ne spadaju u obvezna lektirna djela. Cilj natjecanja je poticati čitanje u slobodno vrijeme mladih i nelektirnih djela. Natjecanje se odvija u online okruženju putem kviza u obliku Google forms dokumenta.  Za svaku razinu čita se jedna knjiga više. Ukupno su odabrana tri djela: 1.  Nina George: Mala pariška knjižara, Veronica Henry: Kako pronaći ljubav u knjižari? i  Amy Mayerson: Nebo puno knjiga. Učenici na svakoj razini natjecanja odgovaraju na pitanja vezana za sadržaje knjiga. Školsko povjerenstvo čine profesorice hrvatskoga jezika: Marija Juzbašić prof. Ljiljana Bilbija prof. i vanjski član Katarina Nikolić Zekonja prof.

Iz naše škole sudjelovalo je pet učenika koji su se plasirali do regionalne razine natjecanja: Anita Živković II. C razred, Petar Tadić II. D razred, Ana Živković II.A, Ema Juzbašić II. A i Marija Pušeljić III. C razred.

Na državnu/nacionalnu razinu plasirane su: Ema Juzbašić i Marija Pušeljić. Za pripremu, organizaciju natjecanja motivirala ih je mentorica Ivana Marić Damjanović prof.

ADVENTSKI KALENDAR

 


Državni natječaj za literarni rad „Koji si ti lik?“ Noć knjige 2019.

 

Povodom manifestacije Noć knjige 2019. Organizacijski odbor Noći knjige u suradnji s Hrvatskom udrugom školskih knjižničara organizirao je nagradni natječaj "Koji si ti lik?!“. Državni natječaj za literarne radove učenika osnovnih i srednjih škola provela je Hrvatska udruga školskih knjižničara u suradnji sa stručnim suradnicima školskim knjižničarima. 23. travnja 2019. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici uručena je nagrada učenici Gimnazije Županja Nini Matanović za najbolji literarni rad u izboru od 72 pristigla rada, mentorica: Ivana Marić Damjanović prof.  Učenica Nina Matanović dobila je nagradu poklon paket knjiga, a  dok su izdavačke kuće Meridijani Bug osigurale godišnje pretplate za istoimene časopise namijenjene srednjoškolskim knjižnicama.

Literarni rad "Kompletno i sretno" pročitan je i pohvaljen od strane povjerenstva te potaknuo na promišljanje o vrijednosti i kulturi čitanja.  

 
e-Dnevnik

OGLASNA PLOČA

ENERGETSKA OBNOVA ŠKOLE

 

Priloženi dokumenti:
EU PROJEKT Gimnazija Zupanja.pdf


DRAMA GROUP ŽUGI


Brošura za roditelje


KNJIGE I ČASOPISI


KORISNE POVEZNICE

 

 

 

 

 

 

preskoči na navigaciju